Arxiu del Blog

Més art i publicitat

Imatge

Com veieu els publicistes s’inspiren en els grans artistes i en les obres d’art més conegudes per fer les seves campanyes!

Informació trobada al blog: http://maribleduca.blogspot.com/

Os he dicho ya ,que no se puede comer chicle en clase ¿verdad?

Ya habéis visto numerosos ejemplos del feliz matrimonio entre arte y publicidad, algunos con más acierto que otros…


(campaña de el Corte Ingles inspirada en “Las Meninas” de Velazquez)


Publicidad inspirada en la pintora Mexicana Frida Khalo.


Munch -Picasso -Van Gogh

Uno muy fácil…


Reptiles de M C Escher.

…y uno difícil.

“Le sommeil” ,(el sueño )de Courbet 1826.


Otra descubierta:”las tres gracias” de Rubens.

“la Lechera ” de Veermer

y por fin vamos a cambiar las reglas , no siempre es la publicidad la que bebe de las fuentes del arte a veces son los propios pintores los que toman algunos recursos propios de la sociedad de consumo,una prueba de ello la tenéis aquí:

Warhol


(El 1º es de un artista ya conocido por vosotros del Pop-art, los otros tres pertenecen a un autor español)

….bueno ya no me puedo aguantar más, estos tres últimos ejemplos pertenecen a Antonio de Felipe y como ya dije es uno de los pintores mas copiados ,no dejéis de pasaros por su web,tiene una serie Homenaje a Velazquez y a símbolos del cine, su última exposición “popsport”.


y este es el cuadro que seguro ahora si reconozcais.

Encara més art i publicitat

Imatge

Trobat a http://maribleduca.blogspot.com, un blog fantàstic!!

Esta primera imagen no tiene una finalidad exhortativa pero vale para ilustrar el feliz matrimonio entre moda-publicidad y arte , corresponde a La dama y el armiño de Leonardo da Vinci…

…pero,.. y las siguientes ?

¿En que obras de arte están inspiradas las siguientes imágenes publicitarias?
Amadeo Modigliani ,Mujer sentada con vestido azul.


La venus del espejo ,pero la copia de Rubens, la otra es de Tizziano…(casi)


El Cristo de Dalí

M. C. Escher, La relatividad.

Dalí , La persistencia de la Memoria.
Para abrir boca os dejo esta imagen deMcDonalds


René Magritte, “Hijo del Hombre”, pero casi mejor la de abajo…


“Trabajadores de la construcción almorzando en un travesaño” 1932 ,por Charles C. Ebbets


“Olympia” de Manet, 1863

“El arte de la pintura” de Veermer.


“Desayuno sobre la hierba” Manet.

Aquí dejo 3 ejemplos inspirados en el mismo autor/a , aunque dos pertenecen a fotografías de moda y no a un anuncio publicitario.


…..Todos ellos de Lempicka.

Dos ejemplos muy fáciles:(también del mismo autor)


De Goya :Saturno devorando a su hijo y La duquesa de Alba.

y los últimos estáninspirados en la obra (en general) de dos autores, alguno ya repetido.

Magritte…

…y Dalí.

1r ESO: dibuix al natural d’una sabata

Imatge

Deia Jordi Sabater Pi, primatòleg i naturalista: Qui dibuixa, observa; qui observa, coneix; qui coneix, estima i qui estima respecta i protegeix!

Per aprendre a dibuixar cal ser un bon observador i això és el que hem fet amb els grups de 1r per començar a fer dibuix al natural. Comencem amb un objecte quotidià i molt proper, la nostra sabata. Observar la forma, comparar mides i proporcions, entendre les ombres i la plasmació del volum….

Aquests són alguns dels resultats:

1r ESO: Ens presentem

Imatge

Aquest curs, a 1r ESO,  comencem presentant-nos, fent un treball artístic que ens defineixi, com som? quins són els nostres gustos? els nostres interessos? els nostres projectes de futur? Com ens veiem nosaltres mateixos i com ens veuen els altres? S’ha de reflexionar una mica….

Us deixo alguns exemples que us poden servir d’inspiració:

Portraits

identity collage

I aquí tenim alguns treballs dels alumnes d’aquest any de 1r.

 

Remake d’obres d’art

Imatge

Amb els alumnes de 4rt, d’història de l’art, hem realitzat un remake d’una obra d’art de diferents estils artístics. Després d’analitzar-la formalment, hem realitzat el remake propiament. Aquesta activitat ens ha permès aprofundir en tots els detalls de l’obra: la il·luminació, l’estructura, el vestuari, l’entorn,… el resultat ha estat molt positiu i interessant.

Ens hem inspirat en la web BOOOOOOM.

IMATGE REMAKE 2 OHHH... ALRIGHT... REMAKE foto remake Hombre-con-turbante-rojo Paul_Cézanne_222.jpg REMAKE marga i martagio gio2

2n ESO: Land Art i percepció de la forma

Imatge

A través de les obres de Christo i Jean-Claude hem treballat la percepció de la forma i hem conegut un nou estil artístic: el Land Art.

Després de veure i coneixer diferents obres de Land Art, aprofundir-ne i parlar-ne els alumnes de 2n han creat les seves pròpies obres. Han treballat amb idees com l’ecologia, l’intervenció de l’esser humà a la natura, no refiar-se de les aparences,….

Us en deixo algunes:

http://www.youtube.com/watch?v=bS9_69A0zoc

20130925_181614 IMG-20130925-WA0006

SONY DSC 20130921_122325 IMG-20130925-WA0011IMG_0683

DSC07279

 

IMG_20130918_184728

Cianotipia

Imatge

imageAmb els alumnes de l’itinerari tècnic de 4art de ESO hem pogut experimentar amb una tècnica de copiat, avui en dia consederada alternativa, però que té el seu origen en el segle XIX. La cianotipia és un procés de copiat que es basa en dos sals de ferro, el citrat fèrric amoniacal i el ferricianur de potasi, que son el que dóna aquests tons blaus en les còpies. Aquestes dues sals reaccionen només amb els rajos ultravioletes i les imatges es revelen amb aigua. Això la converteix en el procés de positivat fotogràfic més simple i el que necesstita menys infrastuctures. Però els resultats són igualment  increïbles!

Aquí teniu algunes de les imatges que hem obtingut:

image

image

image

image

image

image
image

BP Award: retrats i autoretrats

Imatge

El retrat i l’autoretrat és un dels grans temes de la Història de l’art i la pintura. Hi ha nombroses convocatòries que han estat el trampolí per què l’obra d’un artista es  donés a conèixer; aquí us deixo unes obres que han estat  seleccionades en les darreres edicions del concurs BP Award, que es celebra a la National Portrait Gallery de Londres. Totes aquestes obres estan realitzades amb pintura, encara que no ho sembli.

Actualitzant el bodegó

Imatge

Aquests tres dibuixos han estat realitzats per la Laia, el Dani i la Mireia ( 4t Eso tècnic ). L’exercici consistia en paracticar el dibuix al natural a través del bodegó. Això si, en comptes d’ampolles, fruita o peix fresc, els/les alumnes havien de triar objectes que els fossin familiars i d’ús diari. Quin ha estat l’objecte estrella? Si…el telèfon mòbil. Tampoc ens sorprèn tant oi?

 

 

 

4art ESO: Làmpades!

Imatge
Seguim treballant el disseny amb 4art.  Ara aplicarem la nostra creativitat per dissenyar làmpades.
Podrem usar diversos materials com paper “pergaminata” (que deixa passar la llum), polipropilè (el trobareu sense dificultat en grandària A4), cartolina i, si es troba, paper vegetal d’alt gramatge …
En tot aquest temps m’he anat fent amb un munt d’imatges bussejant per internet i en premsa escrita, aquí us deixo unes quantes i altres les veurem a classe ..
 
 Lampara Aperture, de Laura Norcross,  realitzada amb la tècnica de l’origami (art deplegar el paper) està formada per pentàgons i hexàgons que es construeixen per separat i s’enganxen per aconseguir l’esfera. La podeu trobar a la secció de llums de Hàbitat.  Ara veiem el mateix model però obert:
Aquesta meravella es diu Coral, de David Trubridge, realitzada en xapa de fusta.
En aquesta imatge es pot apreciar la geometria subjacent (pentàgons i hexàgons i rombes) i per a més aclariment us deixo aquest vídeo on es pot veure tant elsdiferents materials utilitzats com la seva construcció.
Lampara Evolute, realitzada també en xapa de fusta, aconsegueix un volum esfèric, encara que nosegueixi un patró geomètric pròpiament dit.

Prenent com a base el pentàgon, aquest model es pot transformar en altres,simplement canviant la terminació, són necessàries 12 plantilles per aconseguir elvolum i el material idoni és el polipropilè (plàstic per enquadernar) que si ho trobatranslúcid molt millor.

Arribem a una làmpara que segur haureu vist per algun llocl’original es diu IQLighti pot adoptar múltiples formes segons el nombre d’elements que s’utilitzin.

Desde la pàgina de IQ-Light podeu veure la teoria en la que es fonamenta aquesta làmpada, la seva geometria i el muntatge,… està el anglès!

Aquí esta present la geometria però en forma de projecció de les ombres i les llums al sostre  o a la  pared…
Aquesta  imatge no és una làmpada, però el patró geomètric està molt present.

Aquestes altres  làmpades són de Ikea i també estàn realizades en polipropilè.

Aquesta altra es diu TetraBoxl’he trobat a través del bloc  elmundodelreciclaje , realitzada amb brics reciclats i utilitzant el pentàgon i l’hexàgon i colapodent realitzar altres models que l’esfera geodèsicaval la pena passar-se per la sevapàginahttp://www.edchew.my/



Les següents són de Yoshinobu Miyamoto…












Ara veiem una alternativa a l’aplicació de la geometria en la construcció de llums substituint-la per estructures modulars que s’utilitzen com a separadors d’ambients o fins i tot catifes .


i arribem a una lampara que segur haureu vist per algun llocl’original es diu IQLighti pot adoptar múltiples formes segons el nombre d’elements que s’utilitzin.

Remake d’obres d’art

Imatge

Remake és un projecte fotogràfic del blog Booooooom. Proposen versionar una obra d’art famosa.
Els participants han d’enviar una fotografia de l’obra recreada, sense retocs ni efectes especials.





Amb la mateixa idea, la banda sueca Hold Your Horses, recrea pintures famoses en el seu videoclip 70 Million.

4art: itinerari tècnic. JACQUES CARELMAN, el disenyador anti-consum

Imatge

Jacques Carelman, pintor, escultor, il·lustrador i escenògraf francès, utilitza l’humor per crear objectes en què es fusionen la lògica i l’absurd.
Deforma la realitat que tots coneixem, creant objectes d’ús quotidià a què desvirtua la seva funció perquè passin a ser simplement inútils … o, millor dit, simpàticament inútils.
La crítica francesa va donar a l’obra de Carelman la denominació de gag-art, en tant les seves obres són un engany, una broma.
L’autor mateix deia: “Jo, en el personal, prefereixo despullar als objectes comuns del seu ús corrent. (…) Els meus objectes, al contrari dels aparells que la nostra societat de consum venera, són perfectament inútils “.

A veure si us agrada:

Cafetera per masoquistes – és de les seves obres més conegudes .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocells de paper

Imatge

Mireu que he trobat,  per fer a casa, un dia d’aquets, com aquest cap de setmana passat, que ens convida a quedar-nos a caseta… i quina manera millor que la de fer manualitats tota la família… proveu, passareu una estona ben divertida…

Aquesta manualitat la trobareu a la web POINTLESS PRETTY THINGS

1. Dibuixar una forma simple del cos de l’ocell a un tros de cartró i retallar-lo.
2. Decidir  la seva decoració. Pot ser amb papers  molt estampats, retalls de revistes i altres aquarel ·les  o acrílics . A  continuació, tallar un petit forat per a les ales  més o menys en la part mitjana del cos.
3. Per a les ales, un cop més triar qualsevol paper que desitgi. He utilitzat el pergamí fet a mà, però de vegades les pàgines d’un llibre vell o retalls de revistes poden ser agradables. Fer un petit rectangle en un “acordió” .
4. Premeu el paper doblegat a través del forat que hem fet  abans . Afegir un tros de corda o fil, i el ocell   de paper està llest per volar!

 

 

 

 

X-Raig Art

Imatge

Steven N. Meyers va ser un metge de raigs x tècnic de 30 anys. La seva professió va despertar el seu interès en el procés fotogràfic, per la qual cosa va començar a experimentar amb la imatge de raigs X de flors i plantes. Em resulta molt inspirador quan algú és capaç d’usar la seva habilitat única per establir al seu torn una carrera tècnica en un artístic.

Exploded Flowers

Imatge

Aquesta idea es diu Explode Flowers i el fotògraf es diu Qi Wei. Una vegada més veiem que la creativitat apareix en qualsevol moment, i és que si el conjunt és bell no ho és molt menys les parts. Aquestes fotografies de fons blanc serveixen de llenç per a aquestes precioses composicions. Però Qi Wei va seguir jugant i va arribar a dibuixar amb les parts de les flors com si es tractés de pinzellades …